خانم نوده، که بچهها او نودل صدا میکنند، یکی از عجیبترین معلمهای مدرسه است.
داستانهای فانتزی میتوانند تفکر خلاق را پرورش دهند، بچهها را به یادگیری لغات جدید تشویق کرده و به آنها کمک کنند تواناییهای حیاتی برای تمرکز و کنترل تکانهها را به دست آورند. هرچند کاربردی بودن همهچیز نیست. بدون وجود این مزیتهای کاربردی باز هم فانتزی مهم است.
مجموعهی آمیتیس بیکله از تجربههای متفاوت محمدرضا شمس در زمینهی خلق فانتزی برای کودکان است. مجموعهای چهار جلدی و شخصیتمحور که قهرمان آن یک دختر دبستانی است. این دختر که آمیتیس نام دارد، با پدرش که پزشک است، در مجتمع مسکونی پزشکان زندگی میکند. مادر او هم دندانپزشک است و به سفر کاری رفته. فقدان مادر در خانه باعث شده که آمیتیس کابوس ببیند.
در کتاب اول از مجموعهی آمیتیس بیکله، با عنوان حباب سخنگو، آمیتیس بهخاطر پیدا کردن حباب سخنگو این توانایی را پیدا میکند که هیولاهای زشت و بدترکیبی را ببیند که در ساختمان نیمهکارهی کناری خانهشان وجود دارند. هیولاهایی که انگار از خوابهای او بیرون آمدهاند، ولی آمیتیس دیگر از آنها نمیترسد. برعکس رییس هیولاهاست که از او میترسد.
در کتاب دوم با عنوان فرعی معلم پرنده فضای داستان از خانه به مدرسه تغییر میکند و پای شخصیتهای تازه به ماجراهای آمیتیس باز میشود؛ هیولاها با آمیتیس وارد سرویس مدرسه شده و بعد هم سر از کلاس درس درمیآورند و مجذوب خانم نوده، معلم متفاوت آمیتیس، میشوند و میخواهند او را به عنوان رئیس خودشان انتخاب کنند و....
غافلگیریهای بامزه، شخصیتهای منحصربهفرد و فضای بومی در این رمانها در کنار تصویرگریهای حمید خلوتی کمک میکند تا کودکان به خواندن داستانهای ایرانی علاقهمند شوند.
در کتاب سوم از مجموعهی آمیتیس بیکله هم که با عنوان غار هیولا چاپ شده است، خانم نوده، معلم کلاس آمیتیس، را هیولاها دزدیدهاند، ولی هیچکس حرف او را باور نمیکند! و آمیتیس میخواهد به بقیه ثابت کند که دروغ نمیگوید و هیولاها وجود دارند.
نویسنده: کیمیا سعادت
دیدگاه خود را بنویسید