جلد اول به زندگی ژانوالژان میپردازد که برای سیر کردن هفت فرزند گرسنهی خواهرش قرصی نان میدزدد و نوزده سال در زندان اسیر میشود. پس از آزادی زندگیاش را وقف نیازمندان و کوزت، دختری یتیم، میکند اما بازرس ژاور نمایندهی قانون، همهجا در تعقیب اوست. در جلد دوم وارد زندگی ماریوس جوان میشویم که در گیرو دار انقلاب کبیر فرانسه عاشق کوزت شده است.مجموعهی دو جلدی رمان بینوایاناز ویکتور هوگو حدود پنجاه اثر به یادگار مانده، اما بیشک بینوایان شاهکار اوست. او در این اثر، روابط اجتماعی، جغرافیا و بخشی خاص از تاریخ فرانسه را به شیوهای اعجابانگیز به تصویر میکشد.
چه کسی رؤیای آرمانشهری را ندارد که همه در کنار هم در برابری و با همدلی زندگی کنند؟
چه کسی میتواند رهبر مناسبی برای این آرمانشهر باشد؟
شهروندان در این آرمانشهر چه وظیفهای دارند؟
چه کسی داستان قلعهی حیوانات را باور نمیکند؟
داستانی تمثیلی و طنز که جورج اورول با رویکرد سیاسی و اجتماعی نوشت و اولین بار در سال ۱۹۴۵ میلادی با عنوان قلعهی حیوانات چاپ شد؛ ماجرای مزرعهای خارقالعاده که حیواناتش انسان را بیرون میکنند و خودشان ادارهی امور را به دست میگیرند.
حیوانات مزرعه برای تحقق رؤیایی که دارند، قیام میکنند و عاقبت، موفق میشوند کشاورز و خانوادهاش را بیرون کنند. آنها بدون انسان روی خوبِ زندگی را تجربه میکنند تا اینکه بعضی از حیوانات سهم بیشتری نسبت به دیگران طلب میکنند و کمکم، قوانین به نفع این گروه تغییر میکند و...
جورج اورول داستان قلعهی حیوانات را با استفاده از استعارهی حیوانات در مزرعه برای صحبت دربارهی کمونیسم و بر اساس انقلاب روسیه نوشته است. بسیاری از شخصیتهای آن با الهام از افراد واقعی ساخته شدهاند و حتی مزرعهی آقای جونز، کلبهها و درختها و برکهها، بر اساس یک مکان واقعی هستند.
قلعهی حیوانات یکی از متفاوتترین داستانهای کلاسیک است که کودکان هم میتوانند آن را بخوانند. حیوانات قصه را روایت میکنند و جملات ساده و فصلهای کتاب کوتاهاند. با اینکه جزییات در داستان بسیار اهمیت دارند و در رمزگشایی آن نقش دارند، ولی مخاطب بدون کشف آنها هم میتواند قصهای بخواند که شبیه یک افسانهی دوستداشتنی است.
حسادت، حرص و طمع، ظلم، تنبلی و ترس مهمترین مضامین داستان قلعهی حیوانات است. بهخاطر توجه جورج اورول به پیامهای اخلاقی و تأکیدهایی که بر ارزشهای انسانی دارد، بعد از ۷۷ سال هنوز خواندن این داستان برای مخاطب امروزی جذاب و تکاندهنده است و یادآوری میکند که چرا باید تاریخ خواند و چگونه میتوان اشتباههای گذشته را تکرار نکرد.
دیدگاه خود را بنویسید